Svijet

Velika potraga za teroristima: Planirali napad na katedralu Sagrada Familija

Velika potraga za teroristima: Planirali napad na katedralu Sagrada Familija
Foto: Ilustracija | Velika potraga za teroristima: Planirali napad na katedralu Sagrada Familija

BARSELONA - Širom Evrope u petak naveče je organizovana velika potraga za najmanje jednim džihadistom, koji je još u bjekstvu, nakon saznanja da je teroristička ćelija u Barseloni planirala napad na Sagrada Familiu, najpoznatiju katedralu u Barseloni, piše danas britanski "Telegraph".

Policija i službe bezbjednosti krenuli su u potragu za preostalim članovima terorističke ćelije koju čine marokanski državljani, iz straha da možda pripremaju nove napade na popularnim turističkim područjima.

Španska policija identifikovala je trojicu osumnjičenih Marokanaca - Musu Ukabira (17), Saida Aala (18) i Mohameda Hišamija (24), prenio je AFP.

Policija je, takođe, saopštila da traga za četvrtim osumnjičenim Junesom Abujakubom (22), prenosi "Telegraf.rs".

Francuski bezbjednosni zvaničnik rekao je da je španska policija u potrazi za kombijem marke "reno" koji je u četvrtak iznajmljen u Španiji, a za koji se vjeruje da je prevezen u Francusku.

Španski zvaničnici vjeruju da su napadi na Barselonu i Kambrils djelo terorističke ćelije koju čini najmanje 12 osoba, a koje su najvjerovatnije inspirisane napadima koji su se po sličnoj matrici dogodili u Londonu u junu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije