Svijet

Voz sa tijelima stigao u Harkov

Voz sa tijelima stigao u Harkov
Voz sa tijelima stigao u Harkov

HARKOV - Voz sa tijelima većine od 298 žrtava poginulih u padu malezijskog aviona na istoku Ukrajine prije pet dana, stigao je u Harkov, grad koji kontroliše Vojska Ukrajine.

Voz sa vagonima-hladnjačama, u kojima se nalaze tijela žrtava leta MH17, u četiri sata ujutro po srednjeevropskom vremenu je napustio Donjeck, grad pod kontrolom proruskih snaga, a u Harkov je stigao nešto prije 11 časova, prenio je Rojters.

U planu je da tijela žrtava u Harkovu preuzmu članovi holandskog koordinacionog centra, a potom će biti avionom prebačena u Holandiju radi identifikacije, objavio je sinoć holandski premijer Mark Rute, a prenosi B92.

Prema Ruteovim riječima, u vozu se nalazi oko 200 tijela, ali moraju da budu prebrojana u Harkovu.

Avion "Malezija erlajnsa" koji je letio na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur srušio se u četvrtak na teritoriji Ukrajine nedaleko od granice sa Rusijom, a vjeruje se da je oboren raketom, pri čemu je poginulo svih 298 putnika i članova posade, među kojima 192 holandska državljanika i jedan holandsko-američki.

Ranije danas, australijski premijer Toni Ebot je izjavio da su dokazi na mjestu gdje se srušio malezijski putnički avion kontaminirani i manipulisani u ogromnim razmjerama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije