Ex -Yu

Vučić pozvao finske investitore da ulažu u Srbiju

Vučić pozvao finske investitore da ulažu u Srbiju
Vučić pozvao finske investitore da ulažu u Srbiju

HELSINKI - Premijer Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas jednodnevnu posjetu Finskoj učešćem na biznis forumu u organizaciji finske nacionalne agencije Finpro, koja predstavlja 550 kompanija te zemlje.

Vučić je informisao finske investitore o reformskom procesu i ekonomskoj situaciji, i pozvao ih da u što većem broju dođu i ulažu u Srbiju.

"Ne tražimo milostinju, reforme smo započeli sami, bez pritisaka spolja, jer želimo da budemo moderna, ekonomski stabilna, evropska zemlja. Mi želimo zdravu ekonomiju i težak rad", istakao je premijer Srbije.

Obraćajući se na početku zasjedanja, finski ambasador u Srbiji Peka Orpana istakao je da finske kompanije povećavaju učešće na srpskom tržištu i da reformski proces, koji sprovodi srpska vlada, donosi konkretne rezultate i poboljšava investicionu klimu, što Srbiju čini konkurentnim tržištem.

"Srpska vlada i institucije voljne su da daju podršku finskim kompanijama i zato je dobro da ne oklijevate, već da odmah počnete da istražujete srpsko tržište", naglasio je Orpana.

Ministar finansija Dušan Vujović rekao je da je Srbija sada u fazi kada treba da bude dobar domaćin, da reformiše svoje institucije i da stranim investitorima stvori dobru i sigurnu investicionu klimu.

Predsjednik Vlade Aleksandar Vučić nastavlja posetu Helsinkiju susretom sa finskim kolegom Aleksandrom Stubom.

Vučić će se sastati i sa predsjednikom Finske Saulijem Ninistom i ministrom spoljnih poslova Erkijem Tuomiojom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije