Svijet

Zaboravljen u zatvoru, pio svoj urin da bi preživio

Zaboravljen u zatvoru, pio svoj urin da bi preživio
Zaboravljen u zatvoru, pio svoj urin da bi preživio

SAN DIJEGO - Amerikanac Denijel Čong (24), student na Univerzitetu Kalifornija, koga su federalni agenti zaboravili i ostavili pet dana bez hrane, vode i pristupa WC-u, izjavio je da je pio sopstveni urin da bi preživio.

Čong je ispričao da je pokušao da pregrize naočare kako bi ih slomio i iskoristio da na ruci ureže "Izvini mama".

Ovaj student priveden je 21. aprila tokom racije u kojoj je zaplijenjeno 18.000 pilula ekstazija, drugih narkotika kao i oružja, piše agencija AP.

Čong kaže da su mu federalni agenti rekli da će biti pušten a da mu je jedan čak obećao da će ga odvesti kući kolima, ali umjesto toga vraćen je u pritvornu ćeliju ove federalne agencije da tamo sačeka puštanje na slobodu.

Portparolka federalne agencije Ejmi Roderik potvrdila da je Čong tamo slučajno ostavljen.

U ćeliji je čuo šta se dešava u hodniku, šta govore agenti, čuo je vrata susjedne ćelije i udarao i vikao ali njegove pozive upomoć niko nije čuo.

"Morao sam da recikliram sopstveni urin, da uradim sve što mogu da bih preživio", a "kada su konačno otvorili vrata jedan od agenata je rekao 'evo voda koju si tražio'", ispričao je Čong, čiju je priču objavio jedan dnevnik u San Dijegu.

Kada su ga pronašli 25. aprila prebačen je u bolnici gdje su ga liječili od grčeva, dehidratacije i perforacije na plućima koju je zadobio gutanjem stakla.

Agencija nije još uvijek prokomentarisala Čongove tvrdnje da je danima bio bez vode, hrane, i mogućnosti da ode u WC.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije