Svijet

Zaharova: London da istraži slučaj prije nego što optuži Moskvu

Zaharova: London da istraži slučaj prije nego što optuži Moskvu
Foto: Arhivska fotografija | Zaharova: London da istraži slučaj prije nego što optuži Moskvu

MOSKVA - Rusija poziva Veliku Britraniju da istraži slučaj bivšeg ruskog obavještajca Sergeja Skripala prije nego što naprasno okrivi Moskvu, izjavila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Britanski mediji juče su prenijeli da je Skripal /66/, koji je radio kao dvostruki agent, zajedno sa svojom kćerkom otrovan nepoznatom supstancom u engleskom gradu Salisburiju.

Iz policije je saopšteno da su Skripal i njegova kćerka pronađeni bez svijesti na klupi u trgovinskom centru u nedjelju, 4. marta.

Portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov je ranije danas izjavio da Kremlj nema informacije o tome sa čim bi incident mogao biti povezan.

Peskov je dodao da Rusija nije dobila zahtjev da pomogne u istrazi, ali je dodao da je Moskva uvijek otvorena za saradnju, prenio je TASS.

Ruska Federalna služba bezbjednosti /FSB/ je uhapsila Skripala 2004. godine, nakon čega je on osuđen na 13 godina zatvora zbog veleizdaje. Bivši pukovnik je šest godina kasnije izručen SAD kao dio razmjene osoba koje su osumnjičene za špijuniranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije