Svijet

Zakerberg planira da se kandiduje za predsjednika SAD?

Zakerberg planira da se kandiduje za predsjednika SAD?
Zakerberg planira da se kandiduje za predsjednika SAD?

Porodica Mur iz Ohaja iznenadila se kada im je na večeru stigao misteriozni gost – Mark Zakerberg, osnivač i vlasnik Facebooka, najveće globalne društvene mreže, javljaju lokalni mediji.

Oni su objasnili da im je samo nekoliko minuta prije nego što je stigao rečeno da će ranije najavljeni misteriozni gost biti Zakerberg, jedan od najbogatijih i najuticajnijih ljudi na svijetu.

Zakerberg je inače krajem prošle godine osnovao tim koji ima zadatak da pronađe porodicu - demokrate koji su glasali za Trampa.

"Znao sam da će nam neko doći i samo to. Ali, bilo je potpuno nevjerovatno kada smo shvatili o kome je riječ", rekao je Daniel Mur lokalnom listu "Vindicator of Youngstown“ opisujući događaj.

List piše da je Zakerberg večerao s porodicom Mur u gradu Njutn Fols, oko 80 kilometara sjeveroistično od Klivlenda. Naveli su da je Zakerberg zatražio od svog tima da mu organizuju večeru s porodicom koja je, inače, demokratski orjentisana, ali je na posljednjim izborima glasala za Donalda Trampa.

Zakerbergov put u Ohajo je, inače, dio plana u kojem namjerava da se sretne s običnim ljudima u svih 50 američkih država što je dodatno podgrijalo raširene spekulacije da li osnivač Facebooka, možda, namjerava da se kandiduje za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država.

On i njegova supruga su nedavno obećali da će uložiti tri milijarde dolara za borbu u iskorjenjivanju svih bolesti do kraja vijeka. Ranije objavljeni tekstovi u američkim medijima potvrdili su da je Zakerberg razgovarao o kandidaturi s nekim od najbližih saradnika.

Krajem prošle godine je objavio da se više ne smatra ateistom što bi bio veliki problem, ukoliko bi se aktivirao u politici.

Članovi porodice Mur izjavili su da nisu sve vrijeme za večerom razgovarali o politici. Danielova supruga Lisa je govorila o njihovom humanitarnom radu u Ugandi gdje su pomagali siročadima. Zakerberg je najavio da će im pomoći u tome.

"Baš je kul momak. Sasvim je na zemlji i vrlo je ugodan sagovornik", opisao je Daniel Mur osnivača Facebooka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije