Svijet

Žan-Mari Le Pen u bolnici

Žan-Mari Le Pen u bolnici
Žan-Mari Le Pen u bolnici

PARIZ - Osnivač francuskog desničarskog Nacionalnog fronta, Žan-Mari Le Pen (86), danas je hospitalizovan zbog, kako je naveo, "manjeg srčanog problema", samo nekoliko dana nakon sukoba sa kćerkom Marin.

"Sve je u redu. U krevetu sam što mi daje priliku da se odmorim. U pitanju je manji srčani problem, ništa ozbiljno", rekao je on za AFP.

Izvor u njegovoj partiji ranije je doveo u vezu Le Penov boravak u bolnici sa stresom zbog konflikta koji je imao sa kćerkom i liderom stranke Marin, prenio je AFP.

 Žan-Mari Le Pen objavio je prije nekoliko dana da se povlači iz učešća na regionalnim izborima, nakon svađe sa kćerkom Marin.

Marin Le Pen je u petak najavila da će se njen otac pojaviti pred stranačkom disciplinskom komisijom zbog kontroverznih komentara o holokaustu, kao i da bi trebalo da razmisli o napuštanju politike, prenijela je agencija AFP.

Dramatičan sukob unutar porodice Le Pen je postao javan prošle nedjelje kada je Marin Le Pen optužila svog oca da je počinio "političko samoubistvo" kada je izjavio da su nacističke gasne komore "istorijski detalj" i pozvao na bliže odnose sa Rusijom da bi se zaštitio "bijeli svet".

         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije