Svijet

Zapadni mediji pristrasni, Putin gleda njemačku televiziju

Zapadni mediji pristrasni, Putin gleda njemačku televiziju
Zapadni mediji pristrasni, Putin gleda njemačku televiziju

MOSKVA - Zapadni mediji nastoje da prikažu Rusiju u nepovoljnom svjetlu kad izvještavaju o ukrajinskoj krizi, a njihov stav je svjesno rusofoban, izjavio je portparol ruskog predsjednika Vladimira Putina, Dmitrij Peskov.

On je sinoć u intervjuu televizijskoj stanici TVT za emisiju "Pravo da znam" rekao da su zapadni mediji dobili u zadatak da Rusiju prikazuju u negativnom svjetlu, prenijela je agencija Itar-Tas.

Uprkos tome, Putin prati i ruske i zapadne televizijske kanale, a posebno one njemačke, istakao je Peskov.

Kad je riječ o medijskoj propagandi na Zapadu, Putinov portparol je objasnio da je rusofobija uvijek bila prisutna u medijskom praćenju događaja iz Rusije.

"Rusofobija se ponekad izražava vješto i elegantno, a ponekad otvoreno i grubo. Radi se o poplavi propagande koja bi posramila i Komunističku partiju Sovjetskog Saveza, a situacija se intenzivira u kritičnim trenucima, što je sada vidljivo u SAD i Evropi", istakao je Peskov.

On je dodao da se činjenice iskrivljuju čak i kad inostrani novinari iz Rusije šalju izbalansirane i objektivne izvještaje, koji onda dođu u ruke urednika.

Peskov je izrazio nadu da će, kad se prašina slegne a Rusija i Zapad ponovo uspostave obostrano koristan, umjesto dosadašnjeg ciničnog dijaloga, uloga i odgovornost medija postati tema međunarodnih razgovora o tome koliko daleko mediji mogu da idu u objavljivanju jednostranih informacija, u vrijeme kad budućnost zemalja poput Ukrajine dolazi u pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije