Svijet

Zbog silovanja 527 lica na analizi DNK

PARIZ - Učenici i osoblje muškog pola jedne francuske srednje škole, ukupno 527 lica, moraju da daju uzorak za DNK analizu dok policija traga za napadačem koji je silovao jednu tinejdžerku.

Tužilaštvo u gradu La Rošel, na zapadu Francuske, saopštilo je da će uzimanje uzorka  za DNK analizu trajati od danas do srijede u srednjoj školi "Fenelon-Notr Dam" gdje je 16-godišnja djevojka silovana 30. septembra u toaletu koji nije bio osvijetljen.

Policija je uspjela da sa njene odjeće uzme genetski materijal, ali nije uspjela da nađe odgovarajući profil u bazi podataka DNK.

"To se dogodilo tokom nastave u zatvorenom prostoru. Odluka da se ovoliki broj ljudi podvrgne analizi donijeta je jer je to jedini način da se dođe do nekih podataka", rekla je Šantal Devo, direktor ove privatne rimokatoličke škole, prenio je AP.

Analizi se mora odazvati 475 učenika, 31 nastavnik i 21 drugih  članova osoblja ili lica koja su bila tu u vrijeme napada. Troškovi testova iznosiće oko 5.000 evra.

Francuska ima veliku bazu podataka DNK, sa ukupno dva miliona profila, a odbijanje analize može da se koristi kao dokaz na sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije