Svijet

Žena vojnik pokušala samoubistvo u bazi Fort Li

Žena vojnik pokušala samoubistvo u bazi Fort Li
Žena vojnik pokušala samoubistvo u bazi Fort Li

FORT LI - U vojnoj bazi Fort Li u centralnoj Virdžiniji danas je došlo do pucnjave, za koju je, prema prvim informacijama, odgovorna jedna žena vojnik, koja je navodno pokušala da izvrši samoubistvo.

Američka televizijska mreža NBC je prenijela da se radi o ženi vojniku u aktivnoj službi, koja je sa pištoljem ušla u sjedište baze američke vojske Fort Li, u kojoj se nalazi Komanda za obuku vojnika.

Portparol Pentagona Alejn Konvej je izjavila da u ovom incidentu niko nije povrijeđen, osim same žene, ali njeno trenutno stanje nije poznato.

Nešto ranije je saopšteno da je u bazi Fort Li u Virdžiniji u toku pucnjava, a baza je bila privremeno blokirana dok vlasti nisu proglasile da je stanje bezbjedno, prenijela je agencija AP.

Konvej je dodala da je situacija sada pod kontrolom.

Osoblju baze je bilo naloženo da postupa u skladu sa "protokolom o postupanju tokom pucnjave", što je izraz koji se koristi situacija kad neko aktivno pokušava da ubije ljude, obično u naseljenim mjestima, pri čemu u žrtve puca nasumično.

Baza Fort Li se nalazi oko 40 kilometara južno od grada Ričmonda, prijestonice Virdžinije, a od Vašingtona je udaljena oko 200 kilometara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije