Do 2050. godine biće 140 miliona migranata

NJUJORK - Do 2050. godine, iz Afrike, Azije i Južne Amerike moglo bi da emigrira više od 140 miliona ljudi zbog klimatskih promjena, procjenjuje Svjetska banka.

Si Đinping pozvao na "veliko podmlađivanje kineske nacije

PEKING - Kineski predsjednik Si Đinping u utorak je pozvao na "veliko podmlađivanje kineske nacije" i kazao da je njegova zemlja zauzela svoje "pravo mjesto u svijetu", u govoru ...

Australijanac tvrdi da je pronašao olupinu MH 370: Na njoj su rupe od ...

Peter Mekmehon, australijski amaterski istražilac avionskih nesreća, godinama je pretraživao snimke i fotografije NASA i Google Mapsa otkad je Boeing 777 Malezija erlajnsa ...

Uhapšen bivši francuski predsjednik Nikola Sarkozi

PARIZ - Bivši predsjednik Francuske Nikola Sarkozi jutros je uhapšen.

Britanija izazvala slučaj "špijun" zbog Brexita?

BRISEL - Ruski ambasador u EU Vladimir Čižov izjavio da je skandal u vezi s trovanjem bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja možda izazvala Vlada Velike Britanije.

Rusija blokirala sastanak SB UN

NJUJORK -- Rusija je blokirala kao "neosnovan" sastanak Savjeta bezbjednosti UN, koji je trebalo da bude posvećen situaciji u Siriji kad je riječ o ljudskim pravima.

Merkel: EU mora da ima zajedničku politiku prema Rusiji i Kini

VARŠAVA - Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da Evropska unija mora da ima zajedničku politiku prema Rusiji i Kini.

Ubio 70 kriminalaca: Zbog smrti majke izmasakrirao oca i pojeo mu srce

Pedro Rodrigez Filjo osjetio je poriv za ubijanje već sa 13 godina. Potukao se sa starijim rođakom i gurnuo ga u mašinu. Rođak je umalo poginuo.