Analize

Banka Srpske pozitivno poslovala

Banka Srpske pozitivno poslovala
Banka Srpske pozitivno poslovala

BANJALUKA - Banka Srpske je u prvom polugodištu 2014. godine pozitivno poslovala sa dobiti od 35.000 KM, kao rezultat povećanja aktive banke u odnosu na kraj 2013. godine.

Navedena dobit je nastala kao rezultat povećanja visine aktive banke u 2014. godini u odnosu na kraj 2013. godine, sa jedne strane, i smanjenja operativnih rashoda banke, sa druge strane. Paralelno s tim procesima, banka je povećala naplatu po kreditnim plasmanima, te s ciljem opreznijeg pristupa klasifikacije kreditne aktive iz ranijeg perioda povećala rezervisanja. Sve ovo su elementi koji omogućavaju da Banka Srpske svakim danom bude konkurentnija na bankarskom tržištu.

"Svi komentari s negativnom konotacijom imaju cilj da se klijenti Banke i šira javnost dovedu u zabludu, kao i u kontekstu nekorektne tržišne utakmice na bankarskom sektoru i pribojavanja da će Banka Srpske konstantno preuzimati sve veći i veći dio domaćeg tržišta bankarskih usluga", naveli su iz Banke Srpske.

Oni su istakli da je nekompetentno izvlačenje podataka iz konteksta pozitivnog i zakonski uređenog poslovanja Banke Srpske u ovoj godini odraz ciljanog i smišljenog neargumentovanog kritikovanja, što sigurno ne predstavlja dobar odnos prema korisnicima bankarskih usluga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije