Analize

"Bema" ostvarila izvoz od 12 miliona KM

"Bema" ostvarila izvoz od 12 miliona KM
"Bema" ostvarila izvoz od 12 miliona KM

BANJALUKA - Fabrika obuće "Bema" iz Banjaluke je u 2014. ostvarila izvoz od oko 12 miliona KM, rekao je tehnički direktor u ovom preduzeću Marinko Umičević.

On je podsjetio da "Bema" radi lon-poslove za renomirane svjetske proizvođače kao što su "Pol Grin", "Roda", "Lova", "Fidelio", "Ara šuz" i "Dženet end Dženet", te da se bavi proizvodnjom visokomodne i dječije obuće, treking i kućnog programa.

"Osim proizvodnje za inostrano tržište, 'Bema' je u 2014. radila obuću za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske", rekao je Umičević.

On je istakao da je "Bema" 2014. završila uspješno i da je ispunila sve svoje obaveze prema društvu, radnicima i dobavljačima.

"Bema", prema riječima Umičevića, dnevno proizvodi od 8.000 do 10.000 pari obuće, a na mjesečnom nivou oko 128.600 pari.

"Društveno smo odgovorna firma, koja je u prošloj godini u humanitarne svrhe donirala 2.000 pari obuće", rekao je Umičević.

On je naveo da "Bema" trenutno zapošljava u Banjaluci i Mrkonjić Gradu 1.250 radnika.

"Tokom 2014. nije bilo smanjenja broja radnika, a u radni odnos je primljeno 100 novih radnika", kaže Umičević.

Podsjetio je da je "Bema" od Vlade Republike Srpske dobila podsticaj za zapošljavanje u iznosu od 75.000 KM, te subvenciju grada Banjaluka za zapošljavanje novih radnika u iznosu od 44.786 KM.

"U narednom periodu planiramo zadržati postojeći broj radnih mjesta i otvaranje novih, planiramo početak proizvodnje za domaće tržište, uvođenje druge smjene u banjalučkom pogonu, kao i investiranje u opremu i mašine", naglasio je Umičević.

Fabrika obuće "Bema" je osnovana 2. avgusta 2004, a rad je počela u zakupljenom prostoru nekadašnje Fabrike "Bosna obuća".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije