Analize

Gdje živi najviše milionera?

Gdje živi najviše milionera?
Gdje živi najviše milionera?

NJUJORK - London je postao omiljena destinacija stranih milionera, zatim slijede Njujork i Tokijo, navodi se u godišnjem izveštaju lista "Nju Vorld Velt".

Broj milionera koji su napustili matičnu državu i naselili se u britansku prestonicu od 2003. do 2013. povećan je za najmanje 114.100, prenijeli su belgijski elektronski mediji. 

U Singapuru je u poslednjih deset godina broj stranih milionera porastao za 45.000.

Na trećem mjestu po rastu stranih milionera u poslednjoj deceniji

su SAD sa 42.000, dok četvrto i peto mjesto dijele Australija i Hong Kong sa po 22.200 novopristiglih milionera.

U izvještaju se navodi da najviše milionera imigranata dolazi iz Kine koju je u poslednjih deset godina napustilo najmaje 76.200 najimućnijih građana i mahom se odselilo u Hong Kong, Singapur ili Velku Britaniju.

Najbrojniji milioneri emigranti poslije Kineza su Indusi kojih je 43.400 napustilo matičnu državu od 2003. i mahom se naselilo u Veliku Britaniju, SAD ili Australiju. 

Zatim slijede francuski, italijanski i ruski milioneri koji su napustili svoju zemlju i izabrali uglavnom Švajcarsku ili Veliku Britaniju kao novo prebivalište.

Zanimljivo je da raste broj švajcarskih milionera koji napuštaju svoju otadžbinu da bi se nastanili u Singapuru, Velkoj Britaniji i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

U studiji se navodi da u Londonu trenutno živi najviše milionera, 339.300.

Na drugom mjestu je Njujork sa 300.100 milionera dok je Tokio na trećem mestu sa 226.500 milionera, a Singapur na četvrtom sa 225.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije