Analize

Granulić: Za loše stanje odgovorni menadžeri, a ne vlast

Granulić: Za loše stanje odgovorni menadžeri, a ne vlast
Granulić: Za loše stanje odgovorni menadžeri, a ne vlast

BIJELJINA - Predsjednik Granskog sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske Milenko Granulić ocijenio je danas da su za milionska dugovanja i loše stanje u mnogim zdravstvenim ustanovama odgovorni menadžeri, a ne vlast.

"Vlada, Ministarstvo i Fond zdravstva imaju potpuno isti kriterijum za sve zdrastvene ustanove u svim lokalnim zajednicama, a, ipak, imamo domove zdravlja i bolnice koje posluju uspješno i one koji u približno istim uslovima gomilaju dugovanja i nezadovoljstvo radnika", rekao je Granulić.

Nakon sastanka Regionalnog odbora Granskog sindikata zdravstva u Bijeljini, Granulić je pohvalio uspješan rad zdravstvenih ustanova u ovoj regiji i podsjetio da je ovaj reprezentativni sindikat godinama ukazivao na loše rukovođenje u mnogim zdravstvenim centrima, gdje su isplaćivane plate bez uplate doprinosa.

"Bunt i štrajkovi nikada nisu rješenje problema, trebaju nam dobra volja i dijalog da dođemo do uslova u kojima će sve zdravstvene ustanove raditi uspješno, jer dobrih primjera imamo u Republici Srpskoj", poručio je Granulić.

Potpredsjednik bijeljinskog sindikalnog odbora zdravstva Dragomir Kerović je u izjavi novinarima naglasio odlučujuću ulogu menadžmenta u zdravstvu, navodeći loše primjere isplate plate ljekarima i od 6.000 KM, ali bez upaćenih doprinosa.

On je ukazao i na potrebu da se struktura zaposlenih u zdravstvu prilagodi broju i potrebama osiguranika u svakoj lokalnoj zajednici.

Granulić i Kerović su u obraćanju novinarima podsjetili na zaključke sindikalne organizacije u zdravstvu koje bi trebalo uvrstiti u Ekonomsku politiku Vlade Republike Srpske za narednu godinu, kao što su ukidanje Zakona o platama i vraćanje Kolektivnog ugovora, uplata doprinosa za sve zaposlene u ovoj oblasti i obezbjeđivanje dodatnih sredstava za zdravstvenu zaštitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije