Analize

Hakeri oborili sajtove američkih berzi

Hakeri oborili sajtove američkih berzi
Hakeri oborili sajtove američkih berzi

Na meti hakerske grupe "Anonimus" u protekla dva dana našli su se vebsajtovi operatera Nasdak-a i BATS-a, ali se ovi napadi nisu odrazili na poslovanje američkih berzi, koje tvrde da važne informacije nisu procurile.

Portparol njujorškog Nasdak-a rekao je da je sajt ove berze u posljednja 24 sata bio u povremenom prekidu, a predstavnik BATS-a, sa sjedištem u Kanzasu, rekao je da je njihov sajt u ponedjeljak bio meta takozvanog DDoS napada, čiji je cilj da se korisnicima onemogući njegovo korišćenje, ali da danas funkcioniše normalno, javio je AFP.

- Naši trgovinski sistemi nisu pogođeni napadom i usluge za naše klijente nisu bile u prekidu zbog ovog incidenta - rekao je portparol BATS-a, objašnjavajući da se vebsajt berze koristi za objavljivanje opštih informacija o tržišnim aktivnostima i da ne podržava nikakve važne funkcije berze.

"Anonimusi" su u petak saopštili da su oborili i vebsajt američke Centralne obavještajne agencije (CIA), a prošlog mjeseca su na kratko oborili i vebsajtove američkog ministarstva pravde i Federalnog istražnog biroa (FBI).

Hakerska grupa zasad nije preuzela odgovornost za napade na sajtove berzi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije