Analize

Litar i po flaširane vode košta kao 1.000 litara iz slavine

Litar i po flaširane vode košta kao 1.000 litara iz slavine
Litar i po flaširane vode košta kao 1.000 litara iz slavine

PRIJEDOR - Prijedorski "Vodovod i kanalizacija" pozvao je potrošače da redovno plaćaju račune za vodu i zaostala dugovanja, jer samo tako ovo preduzeće može dalje da se razvija i unapređuje poslovanje.

"Litar i po flaširane vode košta jednu KM, koliko i hiljadu litara svježe vode iz vaše slavine, čiji se kvalitet redovno kontroliše", poručuju iz ovog preduzeća u biltenu koji je potrošačima u Prijedoru podijeljen uz martovske račune za vodu.

Tokom 2013. godine izvršena je fizičko-hemijska i mikrobiološka analiza 462 uzorka vode u laboratoriji preduzeća, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske i u Gradskom zavodu za javno zdravlje Beograd.

"Sve ove analize potvrđuju izuzetan kvalitet vode, a zavidan nivo ispravnosti vode rezultat je uvođenja i dosljednog provođenja standarda HACCP", navodi se u biletnu.

U projekte poboljšanja vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u Prijedoru u posljednjih nekoliko godina uložene su desetine miliona maraka iz više izvora finansiranja, a u ovoj i idućoj godini biće nastavljeni slični projekti takođe vrijedni više desetina miliona maraka.

Pokrivenost područja grada Prijedora sistemom vodosnabdijevanja dostigla je 70 odsto, broj korisnika uvećan je na 20.584, a naplativost usluga iznosi 85,2 odsto.

Preduzeće je u 2013. godini imalo dobit od 9.269 KM. Prihode je uvećalo za jedan odsto, a rashode smanjilo za devet odsto.

Poslovanje "Vodovoda i kanalizacije" do prošle godine opterećavao je dug za struju koji je, uz višegodišnje kamate, narastao na gotovo 10 miliona maraka. Preduzeću su prema sudskim odlukama bili blokirani računi, a bila je najavljivana i mogućnost stečaja. Uz pomoć gradske uprave Prijedor, sa "Elektrokrajinom" Banjaluka dogovoren je otpis kamata, te reprogram preostalih pet miliona KM duga uz redovno plaćanje mjesečne potrošnje struje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije