Analize

"Meggle" prvak mliječne industrije

"Meggle" prvak mliječne industrije
"Meggle" prvak mliječne industrije

BANJALUKA - Veliko istraživanje koje je tokom decembra sprovela agencija "Ipsos" potvrdilo je da se, kada su mliječni proizvodi u pitanju, građani Bosne i Hercegovine najradije opredjeljuju za "Meggle".

Rezultati pokazuju da među deset najzastupljenijih proizvođača mliječnih proizvoda prisutnih na tržištu BiH, "Meggle" ubjedljivo drži prvo mjesto kao najprepoznatljiviji, najkorišteniji, najomiljeniji i najkupovaniji brend.

Na pitanja je odgovaralo preko hiljadu ispitanika iz cijele BiH, koji predstavljaju uzorak demografske strukture naše zemlje, a ona su se odnosila na prepoznatljivost, prehrambene navike, razlog za kupovinu i stav prema određenim proizvodima.

Ispitanici cijene "Meggle" kao veoma pouzdanu marku dokazanog visokog kvaliteta. Osim svojstava samih proizvoda, ispitanici ističu i pozitivne osobine samog branda. Uz ime "Meggle" ispitanici su najčešće vezali pojmove: kvalitet, sigurnost, pouzdanost, mlijeko, domaći proizvod, okus.

Zanimljivo je da je među ispitanicima bilo čak 40 odsto onih koji redovno koriste preko sedam proizvoda "Megglea". Od toga, više od pola čine najvjerniji potrošači u čijim se domaćinstvima koriste artikli iz svih kategorija mliječnih proizvoda.

"Građani BiH rekli su svoje i potvrdili zašto je 'Meggle' lider na tržištu. Ovakvi rezultati istraživanja nas obavezuju da kontinuiranim podizanjem kvalitete, ulaganjem u domaće sirovine, brigom za napredak domaće proizvodnje, usavršavanjem svojstava naših proizvoda, te dvosmjernom komunikacijom s potrošačima i poštovanjem njihovih potreba sačuvamo vodeću poziciju i povjerenje kupaca", izjavila je Jadranka Penava, generalna direktorica kompanije "Meggle BiH".

Danas mljekara "Meggle" iz Bihaća posluje s nekoliko hiljada kooperanata, a dnevno preradi više od 150.000 litara mlijeka. Ubraja se u red najpoželjnijih poslodavaca u BiH, a njen uspjeh počiva na korištenju najkvalitetnije domaće sirovine i zahtjevnih evropskih standarda u tehnologiji prerade i kontroli kvaliteta. Opredjeljenje "Megglea" da svojim poslovanjem gradi bolje društvo, a kvalitetnim domaćim proizvodima doprinosi zdravlju i zadovoljstvu potrošača najbolje odražava korporativni slogan - "Na svu sreću".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije