Analize

Negativni revizorski izvještaji idu na ruke tužiocima

Negativni revizorski izvještaji idu na ruke tužiocima
Negativni revizorski izvještaji idu na ruke tužiocima

BANJALUKA - Negativni revizorski izvještaji koje utvrdi Služba za glavnu reviziju RS će po automatizmu biti slati na ruke glavnog republičkog tužioca RS, jedna je od najvećih novina koje donosi izmijenjeni Zakon o reviziji javnog sektora RS, koji treba uskoro da stupi na snagu.

Duško Šnjegota, glavni revizor RS, na prezentaciji "Novi Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o reviziji javnog sektora RS", u organizaciji Udruženja ekonomista RS - SWOT, kazao je da će Glavna služba za reviziju RS uskoro potpisati poseban protokol koji će ojačati saradnju s policijom i tužilaštvima kako bi institucije zajedno bolje rješavale sva problematična pitanja.

Šnjegota je na kraju podsjetio da je devet godina duga praksa primjene starog zakona, bez izmjena, ukazala konačnu potrebu za njihovim jasnijim definisanjem.

Prema njegovim riječima, revizori će u skladu s novim zakonskim obavezama biti dužni da utvrde određen broj javnih preduzeća koja će biti predmet obavezne revizije, što dosad nije bio slučaj.

"Revizija javnih institucija je i dosad rađena, ali nije bila na spisku obaveznih, tako da smo svake godine uradili onoliko njih za koliko smo imali kapacitete", rekao je Šnjegota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije