Analize

Šampanjac i lični batler na nebu

Šampanjac i lični batler na nebu
Šampanjac i lični batler na nebu

Nakon što je "Etihad" nedavno predstavio svoj luksuzni apartman prve klase nazvan "The Residence", svjetski mediji su krenuli u potragu koje još avio-kompanije nude luksuz prve klase.

Ovdje su samo neke od 24 kompanije koje su ušle na "luksuznu" listu, a koje je objavio portal "Flightfox". Kako bi bila napravljena lista, uzeti su u obzir razni parametri: od konfiguracije sjedišta, pristupa prolazu, privatnosti koju putnik ima, pa sve do vrste šampanjca i kavijara koji se servira. Takođe, svugdje su transparentno istaknute i cijene.

I dok svi predstavljaju svoje novine, "Singapore Airlines" je još odavno krunisan titulom "kralj neba" kada je riječ o luksuzu. Drugo mjesto je zauzeo "Cathay Pacific", dok je bronza otišla kompaniji "Emirates".

Kad zaživi "The Residence" on će vjerovatno podići ljestvicu i zadati težak zadatak ostalima jer u njegovoj ponudi će biti tri sobe, batler, te vrhunski namještaj koji se sastoji od italijanske kožne sofe, ali i dva stola za ručavanja, a za one najizbirljivije i lični kuvar.

Međutim, dok "The Residence" ne postane stvarnost, ovo je najbolje što se za novac može kupiti.

Ovdje ćemo prvo spomenuti "Singapore Airlines" gdje za 3.324 dolara, koliko iznosi karta od Singapura do Mumbaija, možete uživati u šampanjcu Dom Perignon, spavati u specijalno dizajniranom krevetu, a uz sve to dobijate i pidžamu na poklon.

Ukoliko želite nešto drugačije, "Singapore Airlines" vam nudi i dupli krevet, ako insistirate na tome.

Jednu od najjeftinijih karata za prvu klasu nudi "Cathay Pacific". Za vrhunski užitak trebalo bi da izdvojite oko 713 dolara, ali ova cijena važi samo ako putujete od Hong Konga do Tajvana.

"Cathay Pacific" vam nudi vrhunsku hranu i piće koje podrazumijeva Krug Grand Cuvée šampanjac, poseban meni, pa čak će vam kuvar spremiti jaja baš onako kako vi želite.

U ovom istraživanju najskuplja karta za let prvom klasom je ona za let na relaciji Tokio -  Los Anđeles, japanske avio-kompanije ANA, a ona iznosi čak 9.640 dolara.

Naravno, "Emirates" su oduvijek bili poznati po svom deluxe tretmanu putnika. Oni će vam ponuditi luksuz, limuzinu na korištenje, tuš za osvježenje, ali i pidžamu. Bar u prvoj klasi je zaista vrhunski, pa je tu Dom Pérignon obavezan.

Najjeftinija karta za prvu klasu "British Airwaysa" na letu od Pekinga do Londona košta 8.052 dolara

Kada je riječ o odnosu cijene i luksuza, tu je kompanija "Emirates" takođe konkurentna. Naime, za let od Oklenda do Brizbejna oni vam nude sav ovaj luksuz za 824 dolara.

U samom vrhu ove liste su i "Etihad" i "Lufthansa" jer bez njih jedno ovakvo istraživanje svakako ne bi moglo da prođe. Najjeftinija karta "Etihada" za prvu klasu košta 911 dolara i to je za let od Ujedinjenih Arapskih Emirata do Mumbaija. Kada je riječ o "Lufthansi", onda su Nijemci skuplji i njihova najjeftinija karta za prvu klasu je na letu od Njemačke do Južne Afrike i iznosi 5.520 dolara.

Iako je prilično skupa, avio-kompanija "Lufthansa" se našla u samom vrhu zahvaljujući luksuzu koji nudi: od ležaja, pa sve do hrane i pića. Oni obavezno nude šampanjac Krug Gande Cuvée, vrhunski kavijar, te jela koja su osmislili vrhunski kuvari.

I "British Airways" je uspio ući na listu iako se našao na 22. mjestu. Britanci u prvoj klasi služe šampanjac Laurent-Perrier Grand Sičcle, a hranu su označili sa čak četiri zvjezdice. Meni je vrhunski, a nakon svega možete se zasladiti superukusnim čokoladicama. Inače, najjeftinija karta za prvu klasu "British Airways" je ona na letu od Pekinga do Londona, i košta 8.052 dolara.

Jedna od kompanija koje nude najjeftinije karte za let prvom klasom jeste "Swiss First", koja vam nudi luksuz za cijenu od 355 dolara i to samo za let od Muskata do Dubaija.

Posljednja na listi je američka kompanija "United Airline Global First", koja je na istraživanju dobila samo "dvije zvjezdice", a čija je jedina prednost dobar bar sa vrhunskim pićem za putnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije