Analize

Simens najodrživija kompanija u industrijskom sektoru

Simens najodrživija kompanija u industrijskom sektoru
Simens najodrživija kompanija u industrijskom sektoru

BEOGRAD - Simens je proglašen za najodrživiju kompaniju u industrijskom sektoru, pokazao je međunarodni Dow Jones Indeks održivosti (DJSI) koji sastavlja švajcarska investiciona kompanija RobecoSAM svake godine.

Na ovogodišnjoj listi DJSI, Simens je zauzeo prvo mjesto u grupi Kapitalnih industrijskih dobara, koja uključuje oko 350 kompanija iz sedam industrijskih sektora.

Simens je tako potvrdio svoj prošlogodišnji plasman i postigao veoma visok skor od 93 boda od maksimalnih 100, a kako se dodaje u saopštenju, Simens je uvršten u Dow Jones indeks održivosti od njegovog prvog objavljivanja, prije 15 godina.

Takođe, četvrtu godinu za redom, kompanija je postigla najbolje moguće rezultate za Compliance program prema DJSI indeksu.

Istovremeno, kompanija je ponovo zauzela lidersko mjesto u oblasti Industrijskih konglomerata u konkurenciji 46 kompanija, a 3M, Filips i Tošiba neke su od kompanija iz ovog sektora.

Član upravnog odbora kompanije Siemens AG zadužen za održivi razvoj Roland Buš je kazao da su uvjereni da je održivi razvoj ključ dugoročnog ekonomskog uspjeha kompanije Simens AG.

"Iz tog razloga smo veoma ponosni što smo ponovo dobili ovo priznanje koje je potvrda našeg snažnog opredeljenja prema održivom razvoju", dodao je Buš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije