Analize

Udvostručeni gubici Malezija erlajnsa zbog nestanka aviona

KUALA LUMPUR - Neto gubici avio-prevoznika "Malezija erlajnsa" u drugom tromjesečju ove godine gotovo su udvostručeni, jer je nestanak aviona na letu MH370 izazvao pad rezervacija, saopšteno je danas iz te kompanije.

U periodu april-jun, "Malezija erlajns" je upisao gubitak od 305,7 miliona ringita (97,2 miliona dolara), što su znatno lošiji rezultati u odnosu na gubitak od 175 miliona ringita iz istog perioda prošle godine, i posljedica su martovskog nestanka aviona na letu MH370 sa 239 putnika i članova posade, prenijla je agencija Frans pres.

"Zbog incidenta sa letom MH370 i jake konkurencije registrovali smo pad u rezervacijama od 6,7 odsto", navodi se u saopštenju avio-kompanije, i upozorava da će rezultati u drugoj polovini godine biti još gori.

"Pune finansijske posljedice dvostruke tragedije sa letovima MH370 i MH17 vjerovatno će pogoditi 'Malezija erlajns' u drugoj polovini godine", dodaje se u saopštenju.

Ovaj malezijski avio-prevoznik već godinama ima probleme sa novcem, pa je tako u protekle tri godine izgubio 1,3 milijarde dolara zbog jake konkurencije, među kojima je i malezijska avio-kompanija Er Ejša koja je privukla putnike niskim cijenama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije