Privreda

Aerodrom Banjaluka: Ostvareno 400 putničkih i više od 115 kargo-letova

Aerodrom Banjaluka: Ostvareno 400 putničkih i više od 115 kargo-letova
Aerodrom Banjaluka: Ostvareno 400 putničkih i više od 115 kargo-letova

BANJALUKA- Na Aerodromu Banjaluka tokom ove godine ostvareno je više od 400 letova srpskog avio-prevoznika "Er Srbija" na redovnoj liniji Banjaluka - Beograd - Banjaluka, sa više od 16.000 putnika, rečeno je Srni u preduzeću "Aerodromi Republike Srpske".

U "Aerodromima" ističu da je ova linija veoma važna za tržište Republike Srpske prvenstveno zbog transfera putnika u više od 50 svjetskih destinacija.

"Do sredine godine u funkciji je bila i avio-linija Banjaluka - Cirih - Banjaluka kompanije `BH erlajns`, koja je obustavljena. Od januara do juna ostvarena su 142 leta sa 2.500 putnika", navode u "Aerodromima Republike Srpske".

Iz ovog preduzeća podsjećaju da su u novembru prošle godine započeli kargo-letove izvoza mesa za Tursku, te da je za manje od govinu dana ostvareno više od 115 letova i prevezeno gotovo 5.000 tona rashlađenog junećeg mesa.

S obzirom da je Aerodrom Banjaluka potpuno opredijeljen za nastavak razvoja kargo-saobraćaja, u operativnim planovima za narednu godinu predviđen je početak izgradnje kargo-centra sa pratećim aerodromskim kapacitetima.

Na Aerodromu je trenutno u funkciji rashladna komora zapremine 1.000 metara kubnih, koja ima mogućnost održavanja temperature od četiri do osam stepeni, kao i rashladna komora zapremine 1.200 metara kubnih sa mogućnošću održavanja temperature od osam do 16 stepeni Celzijusovih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije