Privreda

Aerodrom će raditi u tri smjene

Aerodrom će raditi u tri smjene
Aerodrom će raditi u tri smjene

TUZLA - Međunarodni aerodrom Tuzla, prema ovogodišnjem planu poslovanja, radiće u tri smjene.

Ova odluka prihvaćena je na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona.

"Stacioniranje najmanje jednog aviona 24 sata na aerodromu, i s ukupno 21 letom sedmično, zahtijevat će otvorenost aerodroma od pet do 23 časa, odnosno rad u dvije, a ubrzo i tri smjene", predviđeno je u planu.

Takođe je predviđeno da se aktivnosti najvećim dijelom usmjere prema ispunjavanju tehničkih, kadrovskih i infrastrukturnih pretpostavki kao ključnih preduslova za formiranje "Wizz Airove" baze na tuzlanskom aerodromu.

Do kraja ove godine očekuje se da se realizacijom ovih aktivnosti obezbijedi zadovoljavajući stepen tehničke i kadrovske opremljenosti, s ciljem postizanja maksimalne sigurnosti i bezbjednosti u prihvati i otpremi aviona.

"U ovoj planskoj godini primarno će se stvarati uslovi za povećanje obima putničkog saobraćaja. Planirano povećanje obima saobraćaja, praćeno povećanim brojem letova i putnika, usloviće u narednom periodu potrebu za značajnim upošljavanjem, kao i ulaganjem u stručno osposobljavanje zaposlenika", navodi se u planu poslovanja Aerodroma.

Također, akcionim planom, koji je potvrdio i "Wizz Air", bit će neophodno izvršiti tehnička poboljšanja sistema rasvjete zbog uticaja magle u zimskim mjesecima, što za posljedicu ima otkazivanje letova.

Nivo saobraćaja od 21 let sedmično u drugoj polovini godine omogućit će prevoz oko 185.000 putnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije