Privreda

Amerikanci lobiraju restruktuiranje duga Ukrajine Rusiji

Amerikanci lobiraju restruktuiranje duga Ukrajine Rusiji
Amerikanci lobiraju restruktuiranje duga Ukrajine Rusiji

KIJEV - Ukrajina će ponuditi Rusiji iste uslove kakve je Kijev dogovorio s privatnim poveriocima prilikom nedavnog sporazuma o restrukturiranju duga

Finansijski predstavnici Ukrajine spremni su da počnu razgovore s ruskim kolegama na marginama sastanaka MMF-a i Svetske banke u Peruu, o dospjeću 3,0 milijarde dolara duga po osnovu ukrajinskih evroobveznica u posjedu Rusije, izjavila je danas pomoćnica državnog sekretara SAD, Viktorija Nuland.

Nulandova je, u obraćanju u američkom kongresu, navela da nije bilo zvaničnih razgovora s Rusijom o tom pitanju, prenosi Rojters.

"Mislim da se ukrajinske vlasti sada približavaju vladi Rusije i da razgovori mogu da počnu narednih dana na... samitu u Limi", rekla je Nuland kongresmenima.

Prema njenim riječima, Ukrajina će ponuditi Rusiji iste uslove kakve je Kijev dogovorio s privatnim poveriocima prilikom nedavnog sporazuma o restrukturiranju duga.

“Ako oni ne prihvate te uslove, onda ćemo morati da radimo s Ukrajinom na drugim opcijama", dodala je ona, navodi britanska agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije