Privreda

Banjaluka: Najviše turista dolazi iz Slovenije

Banjaluka: Najviše turista dolazi iz Slovenije
Banjaluka: Najviše turista dolazi iz Slovenije

BANJALUKA - Veliki broj stranaca provešće novogodišnje dane u gradu na Vrbasu, a u prilog tome govori i činjenica da su smještajni kapaciteti u hostelima i hotelima popunjeni skoro do posljednjeg mjesta.

Turisti iz okolnih zemalja, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore su među najbrojnijim gostima i s rezervacijama su počeli još prije dva mjeseca.

Iz hotela "Palas"  kažu da su svi smještajni kapaciteti i kod njih popunjeni.

"Zadovoljni smo odzivom gostiju za novogodišnju noć,  ali uglavnom uzimaju jednodnevni ili dvodnevni boravak. Najviše turista imamo iz Slovenije",  rekla je Miroslava Pijetlović, direktor prodaje marketinga ovog hotela.

Iz hostela "Centar" ističu da su i  kod njih kapaciteti popunjeni, te da imaju najviše turista iz Slovenije i Crne Gore.

"U našem hostelu su sve sobe rezervisane i više nema mjesta za period oko Nove godine. Stranci su, uglavnom, bukirali od 30. decembra do 1. januara, a  gosti iz inostranstva s rezervacijama su počeli još početkom oktobra. Cijena  po osobi iznosi 30 KM", kažu iz ovog hostela.

Iz hotela "Atina"  kažu da su i kod njih skoro pa svi smještajni kapaciteti popunjeni, a gosti su najviše Slovenci.

 "Ove godine rezervišu po dva-tri dana za razliku od prošle godine, kada su rezervisali minimalno pet dana",  kažu iz hotela "Atina".

U Turističkoj organizaciji grada kažu da su gosti iz Slovenije najbrojniji kao i da je saradnja sa turističkim organizacijama iz ove bivše jugoslovenske republike svake godine na višem nivou.

"Za novogodišnje praznike rezervisano je više od 90 odsto kapaciteta u hotelima. Turistička agencija iz Slovenije koja je ugovorila dolazak 300 studenata  tražila nam je preporuke za noćne klubove, restorane i proslavu na otvorenom u novogodišnjoj noći. Pored rezervacija hotela  mi smo ih uputili i u ponudu restorana i klubova",   rekao  je Mladen Šukalo, samostalni stručni saradnik u TOBL.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije