Privreda

"Bema" planira vlastitu proizvodnju

"Bema" planira vlastitu proizvodnju
"Bema" planira vlastitu proizvodnju

BANJALUKA - Fabrika obuće "Bema" iz Banjaluke planira ove godine da započne vlastitu proizvodnju, uvede drugu smjenu i poveća broj radnih mjesta, rekao je Srni tehnički direktor ove fabrike Marinko Umičević.

On je podsjetio da "Bema", koja 2. avgusta obilježava 10 godina uspješnog rada, radi lon-poslove za renomirane svjetske proizvođače i da se bavi proizvodnjom visokomodne i dječije obuće, treking i kućnog programa.

Umičević je rekao da je "Bema" sa radom počela 2. avgusta 2004. godine u zakupljenom prostoru nekadašnje fabrike "Bosna obuća" i da trenutno zapošljava 1.300 radnika u pogonu u Banjaluci i Mrkonjić Gradu.

"Tokom ovih 10 godina rada uredno smo izmirivali svoje obaveze prema društvu i radnicima, društveno smo odgovorna firma koja u granicama mogućnosti pomaže donirajući obuću. Takođe, pomažemo i sportske klubove i manje afirmisane sportove", kaže Umičević.

On je podsjetio da se "Bema" tokom majskih poplava odazvala pozivu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i pomogla ugroženima.

"Pomogli smo na način da je tri dana u restoranu fabrike kuvano po 1.000 obroka za stanovništvo pogođeno poplavama, a darovali smo i obuću", rekao je Umičević.

On kaže da će se početkom septembra na parkingu Fabrike obuće "Bema" okupiti svih 1.300 radnika, kao i svi oni koji su tokom proteklih 10 godina bili uz ovu fabriku i pružali joj podršku u radu.

"Tada ćemo na prigodan način dodijeliti priznanja i zahvalnice svima koji su to zaslužili", rekao je Umičević.

Fabrika obuće "Bema" prošle godine ostvarila je izvoz od 11,2 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije