Privreda

Bevanda razgovarao sa direktorom Svjetske banke

Bevanda razgovarao sa direktorom Svjetske banke
Bevanda razgovarao sa direktorom Svjetske banke

LIMA - Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Limi sa izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Hemskerkom o projektima koji se provode u BiH i značaju Regionalnog fonda za jugoistočnu Evropu.

Tokom susreta naglašeno je da je od izuzetnog značaja to što je u BiH nastavljena realizacija projekta Svjetske banke, DPL-kredit za razvojnu politiku, te da se u prethodnom periodu pokazalo da su efekti ovog projekta pozitivni.

Bevanda, koji je i guverner BiH u Međunarodnom monetarnom fondu /MMF/, informisao je Hemskerka o aktuelnim pitanjima u BiH u vezi sa Reformskom agendom, te izradi budžeta BiH za iduću godinu koji je u završnoj fazi, saopšteno je iz Ministarstva finansija BiH.

Sagovornici su se saglasili da su vidljivi pomaci u reformskim procesima u BiH, te naglasili da je u narednom periodu neophodno intenzivirati rad na ekonomskim reformama.

Bevanda je zahvalio Hemskerku za pomoć koju je Svjetska banka pružila oporavku u BiH nakon prošlogodišnjih poplava.

Ministar finansija BiH učestvuje na godišnjem sastanku odbora guvernera MMF-a i Svjetske banke koji se održava u Limi /Peru/ od 9. do 11. oktobra.

Na panelima godišnjeg sastanka odbora guvernear MMF-a i Svjetske banke u Limi učestvuju čelnici ovih finansijskih institucija, kao i brojni visoki predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, ministri finansija i guverneri centralnih banaka zemalja članica MMF-a.

Tokom boravka u Limi Bevanda će se sastati i sa brojnim ministrima zemalja koje učestvuju na ovogodišnjem zasjedanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije