Privreda

Bili: Više žena na čelu firmi dobra stvar za poslovanje

Bili: Više žena na čelu firmi dobra stvar za poslovanje
Bili: Više žena na čelu firmi dobra stvar za poslovanje

DAVOS - Napori da se više žena nađe na vodećim pozicijama u kompanijama nisu samo vredan socijalni cilj, već su i veoma korisni za unapređenje poslovanja, izjavila je danas na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu izvršna direktorka britanske osiguravajuće kuće "Lojds" Inga Bili.

Kao prva žena na čelu "Lojdsa" u njegovoj 325 godina dugoj istoriji, Bili je jedna od rijetkih žena poslovnih lidera na skupu u Davosu, gdje je rodna jednakost jedna od ključnih tema, prenosi agencija Frans pres.

Londonsko osiguravajuće tržište uopšte nije uravnoteženo, muškarci dominiraju na vodećim pozicijama, a žene drže svega oko četiri odsto najviših pozicija, navodi Bili, dodajući da kompanije koje imaju "šarenije" liderske timove i odbore ostvaruju bolje rezultate.

Od 2.500 učesnika Svjetskog ekonomskog foruma svega oko 17 odsto su žene, a taj procenat, iako nizak, veći je iz godine u godinu i približava se cilju da jedna od četvoro učesnika bude žena. Bili navodi da odnos žena i muškaraca u Davosu po svoj prilici oslikava situaciju u svjetskoj poslovnoj zajednici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije