Privreda

Bivši radnici "Panafleksa" traže naplatu duga

Bivši radnici "Panafleksa" traže naplatu duga
Bivši radnici "Panafleksa" traže naplatu duga

BIJELJINA - Pola godine nakon posljednjeg neispoštovanog dogovora, 39 bivših radnika Fabrike savitljivih cijevi "Panafleks" u Bijeljini ponovo su danas zatražili pomoć Sindikata i kontrolnih institucija kako bi naplatili dugovanja od oko 600.000 KM za neizmirene plate, doprinose i otpremnine.

Bivši radnik Boro Mikić rekao je novinarima da otpušteni radnici ne mogu da se prijave na Biro za zapošljavanje, da ostvare pravo na zdravstveno osiguranje, niti da se penzionišu, dok nadležni u sudovima, Poreskoj upravi i Inpektoratu prebacuju odgovornost sa jednih na druge.

Na sastanku koji je održan u Regionalnom sindikalnom centru u Bijeljini bivši radnici "Panafleksa" zatražili su brže i odgovornije djelovanje nadležnih institucija kako bi se riješio njihov status i njihovi problemi.

Izvršni sekretar ovog sindikalnog centra Nebojša Andrić podržao je kritike bivših radnika i njihov zahtjev za odgovorniji rad kontrolnih organa kako bi se efikasnije rješavali problemi u realnom sektoru privrede.

"Panafleks" je prestao sa radom početkom prošle godine, kada je otpuštenim radnicima obećano da će njihova prava i potraživanja biti izmirena za dvadesetak dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije