Privreda

Broj 1458 mobilisao sve građane

Broj 1458 mobilisao sve građane
Broj 1458 mobilisao sve građane

BANJALUKA - Od početka teškog perioda izazvanog poplavama mnogim građanima je na umu samo jedno - kako pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Pojedinci, volonteri, punktovi, organizacije, kompanije, gradovi, opštine... svi se trude da pomognu na razne načine.

Svjesni da je potrebno mnogo truda da život ugroženih bude vraćen u normalu, kompanija "M:tel" je, između ostalog, pokrenula humanitarni broj 1458, putem kojeg svi koji žele mogu da doniraju 1 KM za pomoć stanovništvu ugroženom poplavama.

Osim brojnih poziva, kojih je do juče bilo preko 315.000, sam broj dobio je posebnu promociju. Tako se u mnogim lokalilma širom RS kafa plaća upravo pozivom na 1458.

Pojedine pekare odredile su cijenu hljeba kao poziv na 1458, mobilni šopovi nude zaštitne folije za telefone za isti poziv, novinari i voditelji imaju na reveru bedž sa brojem...

Brojne poznate ličnosti pridružuju se promociji humanitarnih brojeva na društvenim mrežama. Tako se i 1458 našao na fan stranicama Novaka Đokovića, Lepe Brene, Bajage, Nine Badrić, Jelene Rozge, ali i u novom spotu Dine Merlina, koji je upravo posvećen poplavama u pogođenim područjima.

Broj kompanije "M:tel" namijenjen prikupljanju pomoći za porodice ugrožene poplavama širom RS, postao je broj koji se ne zaboravlja - 1458. Podsjećamo da PDV na "M:tel" kratke humanitarne brojeve ne postoji i da će sva sredstva prikupljena putem broja biti uplaćena na namjenski računVlade RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije