Privreda

Bulajić: Srbija voli da ljetuje u Trebinju

Bulajić: Srbija voli da ljetuje u Trebinju
Bulajić: Srbija voli da ljetuje u Trebinju

BEOGRAD - Turistički potencijali Hercegovine i grada Trebinja promovisani su danas u Beogradu u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji".

Direktor Turističke organizacije Trebinja Tatjana Bulajić rekla je Srni da je Srbija veoma bitno tržište za Trebinje, jer su 50 odsto noćenja stranih turista koje ostvaruje grad Trebinje upravo noćenja gostiju iz Srbije, te da dosta Beograđana kupuje i stanove u Trebinju.

"Srbija i Beograđani vole da ljetuju u Trebinju i mi smo vrlo rado došli kako bismo promovisali svoj grad u Beogradu. Donijeli smo promotivni materijal hotela, motela, vinarija, restorana, a osim toga, donijeli smo i autohtone proizvode, naše vino, med i smokve", rekla je Bulajićeva.

Prema njenim riječima, Turistička organizacija Trebinja željela je Beograđanima i turistima u glavnom gradu da omogući da osjete "ukus Hercegovine u centru Beograda".

Bulajićeva je napomenula da se Trebinje redovno predstavlja u Beogradu na Beogradskom sajmu, manifestacijama početkom ljetnje sezone, a ove godine i na kraju sezone u okviru manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

Ona je naglasila da je Trebinje grad koji ima mnogo toga da ponudi posjetiocima, te da se 70 odsto kulturno-istorijskog nasljeđa Hercegovine nalazi upravo na području ovog grada.

"Najposjećeniji su manastiri Tvrdoš, izgrađen u četvrtom vijeku, Petro-Pavlov manastir, Duži i najnoviji Hercegovačka Gračanica, koji je nezaobilazna destinacija za sve ljude koji prođu kroz naš grad", rekla je Bulajićeva, dodajući da je popularna destinacija i Arslanagića most, koji je zadužbina Mehmed-paše Sokolovića.

Prema njenim riječima, u posljednje vrijeme veoma je popularan i vinski turizam, s obzirom da Trebinje ima oko 20 vinarija, od kojih njih osam primaju turiste i rade degustacije.

Bulajićeva je istakla i da je sve popularniji sport-adrenalinski turizam, odnosno planinarenje i paraglajding, dodajući da "sve što moderni turista danas traži - Trebinje to nudi".

"Za Trebinje je veoma važna i blizina mora, jer je samo 30-ak kilometara udaljeno od Dubrovnika i 40 kilometara od Herceg Novog, tako da veliki broj turista boravi u našem gradu, za manje novca uživa u kvalitetnoj gastronomskoj ponudi, a do mora brzo stignu", rekla je Bulajićeva.

Ona je dodala da najjužniji grad u Republici Srpskoj najviše posjećuju gosti iz Grčke, Rusije, Južne Koreje, Turske, Švedske, kao i iz zemalja zapadne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije