Privreda

Café poslastičarnica "Plazma": Vaš kutak na sunčanoj strani ulice

Café poslastičarnica "Plazma": Vaš kutak na sunčanoj strani ulice
Café poslastičarnica "Plazma": Vaš kutak na sunčanoj strani ulice

Café poslastičarnica "Plazma" iz Banjaluke već dugo godina predstavlja mjesto koje svi iskreni sladokusci rado posjećuju i uživaju u raznoraznim slasticama direktno iz kuhinje majstora ovog lokala.

Posjetioci imaju priliku da uživaju i u prijatnom i vrlo ugodnom ambijentu te u vrhunskoj usluzi. Tople boje enterijera, upotpunjene luksuznim okruženjem i kvalitetnom hranom i pićem, doprinijeće da se osjećate kao kod kuće, a moderno uređen ambijent idealan je za uživanje sa prijateljima uz šolju vrhunske kafe i ukusnih kolača.

Menadžment ovog lokala je pravljenjem posnog menija sa slanim i slatkim jelima, koji će trajati tokom čitavog posta, pokazao dozu inovacije, kreativnosti te razumijevanja za sve goste koji sada, uz poštovanje vjerskih običaja, mogu imati i ukusne obroke.

"Naš ugostiteljski objekat prati sve postove, u toku istih svake godine pravimo poseban posni meni sa raznoraznim delikatesima. Ove godine smo na meni uvrstili razne slatke i slane specijalitete. Ono što bih izdvojila su posne palačinke sa raznim vrstama punjenja, od nešto zdravije verzije sa jabukama, cimetom i vanilom, pa do onih malo kaloričnijih za sladokusce sa čokoladom, lješnjakom i bananom. Izdvojila bih i posni kolač od sira sa šumskim voćem ili lješnjakom, uz koji, kao što je to kod nas tokom čitave godine običaj, uz jednu slasticu koju izaberemo gost dobije i gratis kafu. Takođe nudimo i bogat izbor slanih jela, od kojih, između ostaloga, vrijedi spomenuti bruskete sa dimljenom pastrmkom", kazala je Ivona Tubić.

Ona je dodala da i mimo posta, tokom čitave godine Café poslastičarnica "Plazma" svake srijede i petka ima u ponudi posni slatkiš za sve ljude koji poste.

Tokom velikih postova, srijedom i petkom služimo puding od čokolade napravljen na vodi, kao i latte macchiato, koji je jednako dobar i sa sojinim mlijekom", rekla je Tubićeva.

Od početka rada u Banjaluci "Plazma" je dobila stalne mušterije svojim nadaleko poznatim knedlama sa šljivama, koje su, po riječima gostiju, doveli do savršenstva.

"Recept naših baka su naši poslastičari malo doradili tako da okolo, umjesto prezli, stavljamo plazmu, što se pokazalo kao pun pogodak, jer su gosti prezadovoljni ukusom. Poseban doživljaj je i to što zbog sunca koje grije tokom čitave godine, gosti svoju omiljenu slasticu pojedu u bašti i u januaru", istakla je Tubićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije