Privreda

Čeka se kompletiran prijedlog RAK-a

Čeka se kompletiran prijedlog RAK-a
Čeka se kompletiran prijedlog RAK-a

SARAJEVO - Savjet ministara BiH razmatraće prijedlog za potvrđivanje izbora generalnog direktora Regulatorne agencije za komunikacije /RAK/ BiH Srđana Rajčevića, nakon što Savjet RAK-a dostavi kompletiran prijedlog za ovo imenovanje, izjavio je danas Srni generalni sekretar Savjeta ministara BiH Zvonimir Kutleša.

"Istina je da je Savjet ministara nedavno dobio od RAK-a taj prijedlog, ali smo im ga vratili  jer nije bio kompletan, preciznije, nisu bile priložene biografije ostalih kandidata koji su učestvovali na konkursu za izbor generalnog direktora RAK-a", rekao je Kutleša.

On je izrazio uvjerenje da će kompletna dokumentacija biti uskoro dostavljena, nakon čega će Savjet ministara BiH u skladu sa procedurom okončati ovaj proces.

"Da bi Savjet ministara ozbiljno mogao da razmatra tu problematiku neophodno je da ima potpunu informaciju o svim kandidatima, kao i razlozima koji su opredijelili Savjet RAK-a da predloži konkretnog kandidata, a ne da odlučujemo na osnovu suvoparnih informacija", naveo je Kutleša.

Predsjedavajući Savjeta RAK-a BiH Plamenko Čustović rekao je danas Srni da je  prijedlog upućen ka Savjetu ministara BiH neposredno nakon sjednice koja je  održana 21. maja.

Na toj sjednici Rajčević je, između osam kandidata,  dobio jednoglasnu podršku Savjeta RAK-a za imenovanje na funkciju generalnog direktora Agencije.

Na mjestu generalnog direktora RAK-a u posljednjih 11 godina nalazio se Kemal Huseinović.

Mandat generalnog diretora RAK-a BiH traje četiri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije