Privreda

Čubrilović: Niko se nije ogriješio o zakon

 Čubrilović: Niko se nije ogriješio o zakon
Čubrilović: Niko se nije ogriješio o zakon

DOBOJ - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je, povodom negativnog revizorskog izvještaja o radu preduzeća "Željeznice Republike Srpske" za 2012, da se niko nije ogriješio o zakon, što bi povuklo krivičnu odgovornost, te da nema elemenata nepoštivanja zakonskih obaveza iz tog perioda.

 Čubrilović je istakao da je sve što je navedeno u revizorskom izvještaju, a što je dovelo do negativne ocjene, posljedica dugogodišnjeg rada i stanja u "Željeznicama".

"Elemenata za odgovornosti nema, izuzev ljudi koji se bave revizijom", rekao je Čubrilović novinarima u Doboju, dodajući da je začuđen zbog "promašaja koji su napravljeni s obzirom na dovoljan broj internih revizora u tom preduzeću".

Prema njegovim riječima, rano je govoriti o smjenama u "Željeznicama" jer se niko nije ogriješio o zakon, što bi povuklo krivičnu odgovornost, te da nema elemenata nepoštivanja zakonskih obaveza iz tog perioda.

Čubrilović je rekao da nije bilo nezakonitog zapošljavanja, kao i da je u revizorskom izvještaju naveden pogrešan član zakona i da na pravnicima ostaje da riješe ovo pitanje.

On je poručio da Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske neće štititi nezakonitosti.

Preduzeće "Željeznice Republike Srpske" dobile su negativno revizorsko mišljenje za poslovnu 2012. godinu, a upravi preduzeća dostavljeno je 25 preporuka za otklanjanje nepravilnosti.

Glavni revizor Republike Srpske Duško Šnjegota izjavio je juče da su mnogobrojni razlozi za negativno revizorsko mišljenje Javnom preduzeću "Željeznice Republike Srpske", a među najznačajnijim su nepostojanje popisa kompletne imovine preduzeća, te zapošljavanje mimo konkursa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije