Privreda

Cvijanović: Ciljane aktivnosti na očuvanju radnih mjesta

Cvijanović: Ciljane aktivnosti na očuvanju radnih mjesta
Cvijanović: Ciljane aktivnosti na očuvanju radnih mjesta

TESLIĆ - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da je Vlada Srpske u proteklih godinu dana preduzimala ciljane aktivnosti na očuvanju radnih mjesta i oživljavanju privrednih subjekata, koji su bili potpuno bez perspektive.

Napominjući da ta preduzeća sada imaju perspektivu, Cvijanovićeva je večeras u Tesliću rekla da su zabilježeni značajni pomaci i uspjesi u konsolidaciji određenih privrednih subjekata, navodeći primjer preduzeće "Šume Srpske".

"Pri tome nismo posegli za onom mjerom koja kaže - kada želite doći do uspjeha preko noći otpustite par stotina radnika i to riješite. Mi smo se odlučili da idemo dužim i težim putem, ali smo ga za kratko vrijeme savladali, sačuvali radna mjesta, čak i povećali", istakla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva, koja je međunarodni sekretar SNSD-a, rekla je novinarima prije večerašnje javne tribine ove stranke u Tesliću da je Vlada Srpske reagovala na nekoliko mjesta gdje je to bilo potrebno i da će nastaviti prema određenom planu.

"Imamo plan koje su to sljedeće fabrike koje treba da se `ožive`, idemo u tom pravcu i to ćemo raditi u narednom periodu. Znamo šta treba da radimo i očekujemo da rezultati budu primjereni svim tim naporima", istakla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije