Privreda

"Dermal" proširuje proizvodne kapacitete

"Dermal" proširuje proizvodne kapacitete
"Dermal" proširuje proizvodne kapacitete

KOTOR VAROŠ - Fabrika obuće "Dermal" iz Kotor Varoša trenutno zapošljava 330 radnika, a izgradnjom nove proizvodne hale biće zaposleno novih 80 radnika.

"Samo u prošloj godini zaposleno je 80 novih radnika, a zbog velike potražnje specijalne, namjenske i modne obuće i sve većeg izvoza gotove obuće planiramo povećati kapacitete otvaranjem novog proizvodnog pogona i uposliti još 80 radnika", rekao je Radenko Bubić, direktor Fabrike obuće "Dermal".

Bubić je naveo da će novi objekat biti završen do kraja jula, a nakon toga će se dnevno proizvoditi 400 pari cipela iz vlastitog proizvodnog pogona, koje će biti distribuisane na inostrano tržište.

Nakon prošlogodišnje isporuke 30.000 pari cipela za "Oktoberfest" u Minhenu i 160.000 pari cipela za englesku i francusku vojsku, u "Dermalu" nastavljaju sa izvozom obuće na njemačko i austrijsko tržište, ali i na prostor bivše Jugoslavije.

"U ovoj godini već smo dogovorili isporuku obuće za pripadnike MUP-a Srbije, a zahvaljujući ulaganjima u opremu u iznosu od milion maraka nastavićemo sa isporukom ženskog modnog programa na njemačko tržište", rekao je Bubić.

Zahvaljujući konstantnom ulaganju i proširenju proizvodnih pogona, ova fabrika je prošle godine povećala izvoz gotovih proizvoda za 30 odsto, a očekuje se da se taj trend povećanja obima proizvodnje i ukupne realizacije poslova nastavi i u ovoj godini.

"Dodjelom subvencija od Ministarstva finansija i Ministarstva industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske realizovali smo veliki broj projekata, prije svega kroz zapošljavanje, a paralelno sa tim poboljšavali smo konkurentnost i uspostavili sistem kvaliteta u skladu sa standardima", naglasio je Bubić.

Fabrika obuće "Dermal" nagrađena je ove godine od Privredne komore Republike Srpske za prepoznatljiv kvalitet brizgane obuće i razvoj domaćeg proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije