Privreda

Đokić: Biće pronađeno rješenje za "Kosmos"

Đokić: Biće pronađeno rješenje za "Kosmos"
Đokić: Biće pronađeno rješenje za "Kosmos"

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić uvjeren je da će narednih dana biti pronađeno rješenje za probleme u banjalučkom preduzeću "Kosmos", te da će Vlada Srpske predložiti mjere nakon što razmotri analizu koju je sačinila komisija.

Đokić je rekao da je cilj očuvanje ugovora koje ovo preduzeće ima, te obezbjeđivanje proizvodnje, ali i rješavanje problema u vezi sa neisplaćenim platama i kadrovska pitanja.

"Kolektiv je, nažalost, trenutno podijeljen u sindikalnoj aktivnosti i želja nam je da ga ujedinimo", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci i dodao da je u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima "Kosmosa".

Upitan da prokomentariše situaciju u preduzeću "Energoinvest - Rasklopna oprema" /RAOP/, Đokić je rekao da nije učestvovao u aktivnostima u vezi sa tim preduzećem, ali da će biti izmireno sve što je dio zakonskih obaveza prema radnicima.

"Izvan toga ne mogu ništa da obećam", kaže Đokić.

Govoreći o ponudama za privatizaciju Rudnika željezne rude "Ljubija", on je precizirao da je Vlada Srpske razmatrala ponude dva partnera, ali da nije mogla dati konkretan odgovor u ovom trenutku.

"Vlada intenzivno radi na tome i kada budemo spremni da nešto javno kažemo o tome, reći ćemo", naveo je Đokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije