Privreda

Đokić: Privredni sektor napreduje

Đokić: Privredni sektor napreduje
Đokić: Privredni sektor napreduje

BANJALUKA - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić ocijenio je da privredni sektor Republike Srpske napreduje posljednjih godina, te da je došlo do oporavka prerađivačke industrije koja je 2014. imala rast od 4,9 odsto.

Đokić je naglasio da privreda Republike Srpske ima reprezentativne kapacitete i potencijale koje treba nastaviti razvijati i iskoristiti na najbolji način.

"U dobroj saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, sa Unijom udruženja poslodavaca možemo dodatno raditi na afirmaciji privrednog potencijala Srpske i svega onoga što ona danas može da pruži investitorima", rekao je Đokić novinarima prije početka manifestacije "Izbor najuspješnijih u privredi Republike Srpske za 2014. godinu".

On je dodao da je cilj povećanje domaćih i stranih investicija, te da u Republici Srpskoj postoji veliki broj preduzeća spremnih za to, kao i inostranih koja su zainteresovana za ulaganja.

Đokić je naglasio da je neophodna promocija Republike Srpske i promocija dobrog ambijenta za poslovanje.

"Republika Srpska danas, zahvaljujući institucionalnim kapacitetima koje je izgradila, stabilnošću tih institucija u stanju je da vodi pregovore, da preuzima obaveze i da ih izvršava, a to je za svakog partnera i najvažnije u svakom poslu", istakao je Đokić.

Komentarišući mogućnost poskupljenja struje, Đokić je rekao da povećanje cijene određuje regulator, a ne Vlada Srpske, ali da svako eventualno povećanje cijene treba da prati socijalni program koji treba donijeti za kategorije građana koje imaju mala primanja.

"Vlada neće dozvoliti da povećanje cijene struje ide na način da se unutar 'Elektroprivrede' ne dese ozbiljne aktivnosti racionalizacije, sve mjere štednje koje takođe provodi Vlada u onim sektorima za koje je neposredno zadužena", rekao je Đokić i dodao da je Srpskoj potrebna "Elektroprivreda" koja će biti veći investitor nego ranijih godina.

Đokić je ocijenio da su građani sa malim primanjima redovnije platiše nego oni koji mnogo više troše električnu energiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije