Privreda

Đukanović zadovoljan odnosima Srbije i Crne Gore

Đukanović zadovoljan odnosima Srbije i Crne Gore
Đukanović zadovoljan odnosima Srbije i Crne Gore

BEOGRAD - Odnosi između Srbije i Crne Gore su na najboljem mogućem nivou i pred ovim državama je vrijeme dobre saradnje i prosperiteta, rekao je crnogorski premijer Milo Đukanović u Beogradu, nakon sastanka s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Đukanović je novinarima izjavio  da je razgovor sa Vučićem bio veoma prijateljski i konkretan, a prioritetna pažnja posvećena je pitanjima saradnje u okviru inicijative Kine sa zemljama centralne i istočne Evrope, te o evropskom putu, a u svim tim oblastima se dio interesa dvije zemlje podudara.

"Interesi su uglavnom vezani za oblast saobraćajne infrastrukture. To je veliki interes i Srbije i Crne Gore, i dobro je da je to interes i Kine, koja pokazuje, ne samo interesovanje njenih kompanija da učestvuju u tome, nego ima i ozbiljne kapacitete za finansiranje takvih projekata. Takođe, mislimo da je oblast energetike veoma zanimljiva", dodao je on.

Na pitanje da li su na pomolu i neki konkretniji dogovori ili potpisivanje memoranduma, odnosno sporazuma, on je rekao da je dogovoreno da se daju konkretna zaduženja ministrima iz ovih oblasti i oni će u narednih nekoliko mjeseci raditi na tome.

"Onda ćemo na političkom nivou da vidimo i donesemo odluke šta su potezi sa jedne i druge strane", rekao je Đukanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije