Privreda

Do 2020. staviti u funkciju kapacitete Banje Lješljani

Do 2020. staviti u funkciju kapacitete Banje Lješljani
Do 2020. staviti u funkciju kapacitete Banje Lješljani

NOVI GRAD - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Predrag Gluhaković rekao je da će se do 2020. godine pokušati riješiti pitanje rada Banje Lješljani kod Novog Grada u okviru strategije razvoja turizma Srpske.

Gluhaković je istakao da je namjera da se u funkciju stave zdravstveni i turistički potencijali, jer se sada koriste individualno.

On je naveo da je sa načelnikom opštine Novi Grad Snježanom Rajilić dogovoreno da se zajedno krene u traženje kvalitetnog investitora, jer sve što je do sada pokušano nije dalo rezultate.

Gluhaković je istakao da resorno ministarstvo prati dešavanja u vezi sa projektom Banja Lješljani, te da Vladu Republike Srpske posebno ineteresuje vlasništvo zemlje, kao i da su upoznati da je akcionarsko društvo "Kozaraprevoz" vlasnik većeg dijela zemljišta.

"Potrebna je informacija koliko opština Novi Grad raspolaže svojom zemljom da bi mogli zaokružiti priču. Vjerujem da ima investitota koji žele da ulažu u banjske potencijale Srpske, a Banja Lješljani je jedan od prvih kapaciteta", kaže Gluhaković.

On je najavio da će podršku Ministarstva trgovine i turizma dobiti i projekat "Putevi tradicije Potkozarja - Podgrmeča".

Rajilićeva je pojasnila da je riječ o turističkom projektu za učenike osnovnih škola i odnosi se na lokacije u opštinama Novi Grad i Krupa na Uni.

"Početak te turističke rute bio bi u etno-selu u Svodni, a završetak u Banji LJešljani s tim da je planirana i posjeta rodnoj kući Branka Ćopića u Hašanima, Poljoprivrednoj zadruzi `Agrojpara` u Donjim Agićima, Vijećnice i galerije u Novom Gradu", pojasnila je Rajilićeva.

Procijenjena vrijednost projekta je oko 40.000 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije