Privreda

Dobit Razvojne banke ide za ugrožene

Dobit Razvojne banke ide za ugrožene
Dobit Razvojne banke ide za ugrožene

SARAJEVO - Oko 3,2 miliona KM prošlogodišnje dobiti Razvojne banke FBiH biće uplaćeno na donatorski račun i usmjereno za pomoć područjima stradalim u poplavama, odlučila je danas Vlada FBiH u funkciji Skupštine Razvojne banke.

"Donesena je i odluka o formiranju kreditne linije u Razvojnoj banci za finansiranje obrtnih sredstava za poplavljena područja u FBiH. Sredstva će biti davana na rok otplate od tri godine, uz grejs period od šest mjeseci i kamatnu stopu od dva odsto godišnje", odluka je Skupštine Razvojne banke FBiH.

Kada je u pitanju izbor novog nadzornog odbora Razvojne banke, članovi Vlade su kazali da je konkurs zatvoren i u toku je rangiranje kandidata.

Nakon sjednice Skupštine Razvojne banke, Vlada FBiH je na svojoj redovnoj sjednici, koja nije bila okončana do zaključenja ovog broja "Nezavisnih", utvrdila izmjene Zakona o pomilovanjima kojim se provodi presuda Ustavnog suda FBiH. Tom presudom je neustavnim proglašen dio zakona po kojem predsjednik FBiH obavlja konsultacije sa potpredsjednicima prije odluke o pomilovanjima, te dio po kojem se pomilovanje ne daje osuđenicima koji su ga ranije dobili.

Na dnevnom redu Vlade bio je i prijedlog razrješenja zamjenika direktora FUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije