Privreda

Doboj: Azerbejdžanska firma gradi fabriku za preradu voća

Doboj: Azerbejdžanska firma gradi fabriku za preradu voća
Doboj: Azerbejdžanska firma gradi fabriku za preradu voća

Potpredsjednica Vlade Republike Srpske Srebrenka Golić, gradonačelnik Doboja Obren Petrović i predstavnici kompanije Benkons Bosna usaglasili su proceduru za izdavanje saglasnosti za realizaciju projekta izgradnje fabrike za preradu voća i povrća u Ševarlijama kod Doboja.

Golićeva je rekla da Vlada Srpske pozdravlja sva ulaganja koja znače otvaranje novih radnih mjesta i pokretanje proizvodnje, izrazivši zadovoljstvo što se ovakva investicija realizuje u Doboju koji je pretrpio ogromne štete u prošlogodišnjim poplavama, saopšteno je iz resornog ministarstva.

“Izgradnja i otvaranje fabrike za preradu voća i povrća u Ševarlijama nije samo dobra prilika za 300 ljudi koji će dobiti posao u proizvodnji, nego i velika razvojna šansa za poljoprivredne proizvođače iz ove regije, ali i šire”, rekla je Golićeva.

Prema njenim riječima, dobro izabrana lokacija, blizina željezničke pruge i regionalnog puta Doboj - Brčko, omogućiće i poljoprivrednim proizvođačima iz drugih dijelova Srpske i BiH da plasiraju svoju proizvodnju u ovoj fabrici.

"Moji saradnici i ja maksimalno ćemo se angažovati, u okviru svojih nadležnosti, da se ova investicija što prije realizuje i da se što prije počne proizvodnja ", rekla je Golićeva.

Direktor projekta preduzeća Benkons Bosna, čiji investitori su iz Azerbejdžana, Јaho Brzak predstavio je idejni projekat fabrike, naglasivši da se njenom izgradnjom i puštanjem u pogon otvara novih 300 radnih mjesta i saradnja sa proizvođačima voća i povrća u regiji.

Predstavnik Ambasade Azerbejdžana u BiH Araz Alijev rekao je da je ovo prva investicija Azerbejdžana u Republici Srpskoj, te da se nada da će ih biti još, i zahvalio Golićevoj na izraženoj volji i spremnosti da se maksimalno angažuje na njenoj realizaciji.

Sastanku je prisustvovao i narodni poslanik iz Doboja Slavko Gligorić, koji je izrazio očekivanja da će i drugi investitori slijediti pozitivan primjer Azerbejdžana i da će u Ševarlijama biti sagrađena poslovna zona koja će pokrenuti razvoj ovog dijela Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije