Privreda

Dobojlija Marko Đurić četvrti finalista takmičenja "Vrući prsti"

Dobojlija Marko Đurić četvrti finalista takmičenja "Vrući prsti"
Dobojlija Marko Đurić četvrti finalista takmičenja "Vrući prsti"

Pretkvalifikacije velikog takmičenja u brzom kucanju SMS-ova "Vrući prsti", u organizaciji kompanija "M:tel" i LG, održane su sinoć i u Doboju.

Ovo je već četvrti grad u kojem se održavaju "Vrući prsti", nakon Tuzle, Brčkog i Sarajeva.

Riječ je o takmičenju koje se održava u osam gradova širom BiH, a 24 takmičara borilo se za status najbržeg kucača SMS-ova u Doboju, kao i za učešće u velikom finalnom takmičenju, koje će 23. maja biti održano u Banjaluci.

Nestrpljivi takmičari okupili su se šetalištu preko puta parka još i prije početka nadmetanja, kako bi još jednom utvrdili pravila i sistem takmičenja, a drugi su, opet, bili više zainteresovani za smartfone LG L80, koje su obezbijedili organizatori i na kojima su svi prijavljeni pokazali vještinu brzog ispisivanja poruka.

Prijavljeni su se takmičili u parovima, odnosno, jedan protiv drugog, a već nakon prvog kruga postalo je veoma napeto i zanimljivo, jer je nekoliko puta samo jedna sekunda razlike odlučivala ko će proći dalje. Takođe, bilo je i situacija kada su oba takmičara imala identično vrijeme, pa su o pobjedniku odlučivale greške u kucanju, koje i inače tokom takmičenja nose kaznene sekunde.

Ipak, na kraju je mogao ostati samo najbrži, pa je nakon više od 90 minuta borbe i ispisivanja poruka titula najbržeg Dobojlije u kuckanju SMS-ova pripala Marku Đuriću.

"Zaista nisam očekivao da ću stići ovako daleko, a kamoli pobijediti. Radujem se dolasku u Banjaluku i susretu sa finalistima iz ostalih gradova", kazao je on.

Nakon Doboja, slijedi peti krug pretkvalifikacija takmičenja "Vrući prsti", koje se danas održava u Bijeljini, na Trgu Kralja Petra I Karađorđevića sa početkom u 18 časova, a ukoliko želite da se učestvujte, prijave su još uvijek otvorene.

U takmičenju mogu učestvovati svi zainteresovani korisnici "M:tela" koji imaju više od 15 godina, a prijave na takmičenje vrše se putem aplikacije "Vrući prsti" na zvaničnoj Facebook stranici kompanije "M:tel", facebook.com/mtelbih ili na licu mjestu.

U nastavku slijede i datumi za ostale gradove u kojima će biti održane pretkvalifikacije:

  • 16.05. Mostar, Španjolski trg
  • 17.05. Trebinje, šetalište pod platanima
  • 18.05. Banjaluka, Trg Krajine

U svim navedenim gradovima pretkvalifikacije će takođe biti održane u 18 časova.

Kada je u pitanju veliko finalno takmičenje u Banjaluci, najbrže i najspretnije kucače kompanija LG će nagraditi vrhunskim smartfonima. Tako će najbrži takmičar osvojiti pametni telefon LG G3 S, drugoplasirani LG L80, a za treće mjesto nagrada će biti telefon LG L40.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije