Privreda

Dojčinović: Dogovoreni rokovi isplate subvencija

Dojčinović: Dogovoreni rokovi isplate subvencija
Dojčinović: Dogovoreni rokovi isplate subvencija

GRADIŠKA - Predsjednik Udruženja voćara Republike Srpske Dragoja Dojčinović rekao je Srni da je na današnjem sastanku sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Stevom Mirjanićem dogovoreno da subvencije za štetu od drvenara budu isplaćene u narednih nekoliko dana, a za onu od vremenskih nepogoda do kraja godine.

Dojčinović je nakon sastanka u Banjaluci rekao da će subvencije za štetu od drvenara iznositi 150 KM po hektaru, a za štetu od vremenskih nepogoda 250 KM po hektaru.

On je naveo da su voćari tražili od resornog ministra da ostvare kontakt sa Investiciono-razvojnom bankom da bi bio napravljen moratorijum, odnosno odgođeno plaćanje kredita zbog teške i loše godine.

"Za voćare je odgođeno plaćanje i mirovanje kredita za period od dvije godine veoma značajno, jer i iduće godine zbog velikog broja oštećenih stabala ne očekuju veliki rod voća", naglasio je Dojčinović.

On je rekao da je na današnjem sastanku riješeno i pitanje isplate novca voćarima koji su predali voće "Prijedorčanki", jer će Vlada Srpske, kako je obećano, narednih dana "Prijedorčanki" uplatiti dva miliona KM. 

Dojčinović kaže da voćari nemaju novca i da zbog toga kasne sa đubrenjem i pripremom voćnjaka za narednu sezonu.   

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije