Privreda

Dokapitalizacija od dva miliona evra

Dokapitalizacija od dva miliona evra
Dokapitalizacija od dva miliona evra

BANJALUKA - Kompanija "Dunav osiguranje" iz Beograda dobila je saglasnost za ulaganje sredstava u "Dunav osiguranje" Banjaluka, u iznosu od dva miliona evra.

Naime, saglasnost za dokapitalizaciju "Dunav osiguranja" Banjaluka donijeli su Narodna banka, Ministarstvo finansija i Agencija za osiguranje depozita Srbije. Kako su kazali iz "Dunav osiguranja", potrebna sredstva za dokapitalizaciju utvrđena su na osnovu podataka iz finansijskih izvještaja od 30. juna i 30. septembra prošle godine, kao i u skladu s nalazima regulatornog organa - Agencije za osiguranje RS.

"Ovom dokapitalizacijom stvoriće se pretpostavke za stabilnije poslovanje, jačanje tehničkih i garantnih rezervi, te osnaženje konkurentske pozicije 'Dunav osiguranja' na tržištu RS", naveli su iz "Dunav osiguranja". Pored toga, iz "Dunav osiguranja" kazali su da će u toku 2015. godine, pored dva miliona evra, ovo društvo biti dokapitalizovano sa još dodatnih milion evra.

Mirko Petrović, generalni direktor "Dunav osiguranja", rekao je da su ciljevi "Dunav osiguranja" Banjaluka podizanje tržišnog učešća da 9,19 odsto, na više od 15 odsto.

"Dokapitalizacija je izvršena s namjerom da se zauzme liderska pozicija na tržištu osiguranja RS, a danas se nalazimo na trećem mjestu", rekao je on. Stevo Aničić, generalni direktor "Dunav osiguranja" Banjaluka, rekao je da dokapitalizacijom u potpunosti ispunjavaju zakonske uslove.

"Na dan 21. maj, 'Dunav' je ispunio sve obaveze prema trećim licima, odnosno svi odštetni zahtjevi su isplaćeni", rekao je Aničić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije