Privreda

Donijeti odgovarajuće pravilnike do kraja godine

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i predstavnici upravljača puteva u Srpskoj zaključili su da do kraja godine treba donijeti pravilnik o načinu priključenja na javni put, te priručnik za reviziju projekata puteva i provjere stanja postojećih javnih puteva sa aspekta bezbjednosti saobraćaja.

Na današnjem sastanku je rečeno da je izvjesno da će do kraja godine biti stvorene tehničke pretpostavke za identifikaciju opasnih mjesta unapređenjem informacionog sistema i uvođenjem naprednih softverskih rješenja.

Razgovarano je o potrebi uspostavljanja organizacionih jedinica za bezbjednost saobraćaja u javnim preduzećima i identifikaciji opasnih mjesta na putevima u Republici Srpskoj.

Trninić je razgovarao sa direktorom "Autoputeva Republike Srpske" Dušanom Topićem, direktorom "Puteva Republike Srpske" Duškom Gojićem i direktorom Agencije za bezbjednost saobraćaja Milijom Radovićem o provođenju aktivnosti definisanih Strategijom bezbjednosti saobraćaja na putevima Republike Srpske, čiji su nosioci upravljači puteva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije