Privreda

Dvije nagrade za preduzeća iz Srpske

Dvije nagrade za preduzeća iz Srpske
Dvije nagrade za preduzeća iz Srpske

BEOGRAD - Preduzeća "Energoinvest - Elektroenergetska oprema" iz Istočnog Sarajeva i "Elektroinženjering" iz Banjaluke, koje su u stoodstotnom vlasništvu ruskih partnera, dobitnici su prestižnih priznanja na 58. Međunarodnom sajmu tehnike u Beogradu u izuzetno jakoj konkurenciji srpskih i inostranih kompanija.

Generalni direktor "Energoinvesta - Elekroenergetska oprema" Vladimir Šabakov rekao je da ga izuzetno raduje što nagradu radnicima "Energoinvesta" donosi baš na jubilej, odnosno 60 godina od utemeljenja kompanije i naglasio da vjeruje će se ovaj zavod vratiti na put stare slave.

Priznanje "Korak u budućnost" mu je uručeno za visokonaponski prekidač 550-kilovoltni tip SLF - 17.

Šabakov je rekao da će ulaganja u "Energoinvest - Elekroenergetsku opremu" i uopšte u elektroenergetiku Republike Srpske biti nastavljena i dodao da je u svrhu toga napravljen petogodišnji plan razvoja preduzeća.

"Imamo ozbiljnu namjeru da se i dalje bavimo razvojem preduzeća. Sve ono što budemo zaradili plasmanom ovih proizvoda ponovo ćemo ulagati u nove proizvodne programe", naglasio je Šabakov.

On je poručio da se nada da će dolaskom ruskih partnera Zavod biti u mogućnosti da zaposli nove radnike, ali i da ponudi mogućnost zapošljavanja mladim stručnjacima koji se školuju na tehničkim fakultetima u Istočnom Sarajevu.

Osim "Energoinvesta", čiji je proizvod prepoznat po kvalitetu, priznanje za najuspješniji promotivni nastup dobilo je još jedno preduzeće iz Republike Srpske "Elektroinženjering" iz Banjaluke.

Nagradu dodjeljuje Udruženje za tržišne komunikacije Srbije.

Međunarodni sajam tehnike "Korak u budućnost" predstavio je i ove godine, 58. put za redom, najnovija dostignuća iz oblasti nauke i tehnike.

Sajam je otvoren 12. maja i trajaće do petka, 16. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije