Privreda

Džombić otvorio Sajam male privrede i turizma

Džombić otvorio Sajam male privrede i turizma
Džombić otvorio Sajam male privrede i turizma

DERVENTA - Vlada Republike Srpske podržava održavanje privrednih sajmova, jer time šalje poruku koliko je privreda Srpske konkurentna, ne samo na domaćem, već i na stranom tržištu, izjavio je u Derventi premijer Aleksandar Džombić.

"Republika Srpska može da se pohvali preduzećima koja imaju visokokvalitetne proizvode, ali naravno treba svake godine raditi na unapređenju kvaliteta", poručio je premijer Srpske u Derventi, gdje je danas otvorio Šesti sajam male privrede i turizma.

Džombić je naglasio da Vlada na tim poslovima stoji na raspolaganju preduzećima i da će im biti partner.

"Vlada Srpske pokrenula je niz projekata - od podrške za obezbjeđenje kapitala, kroz subvencije i razne vidove donacija, kao i kroz kredite Investiciono-razvojne banke, s ciljem da se pomogne privredi Republike Srpske. Želja nam je da napravimo bolji privredni ambijent kako bi naša privreda pravila bolje rezultate i bila konkurentnija", istakao je Džombić.

Pod pokroviteljstvom Vlade RS u Derventi je u popodnevnim časovima otvoren Šesti sajam male privrede i turizma na kome izlaže više od sto preduzeća iz BiH, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a svoje proizvode izložilo je i nekoliko preduzeća iz Austrije i Njemačke.

Sajam se održava na 3.200 metara kvadratnih u Sportskoj dvorani, a traje tri dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije