Privreda

"Elektroprenosu" poplave odnijele dva miliona KM

"Elektroprenosu" poplave odnijele dva miliona KM
"Elektroprenosu" poplave odnijele dva miliona KM

BANJALUKA - "Elektroprenos BiH" u poplavama koje su zadesile BiH pretrpio je štetu od oko dva miliona KM, koja će biti sanirana vlastitim sredstvima.

Željka Cvijanović, premijer RS, koja je danas u Banjaluci razgovarala sa Matanom Žarićem, generalnim direktorom "Elektroprenosa BiH", rekla je da su zahvaljujući ovoj kompaniji neke stvari u pogon stavljene mnogo ranije u opštinama koje su pogođene poplavama.

Cvijanovićeva je naglasila da RS kao suvlasnik kompanije ima interes da ona funkcioniše te da se uvjerila da su svi planovi koji su ranije dogovoreni stavljeni u realizaciju.

"Počele su realizacije investicija koje smo dogovorili", kazala je Cvijanovićeva dodajući da je popunjena i kadrovska struktura i da se radi na prijemu radne snage.

Prvih dana poplave, odnosno u petak 16. maja, "Elektroprenos BiH" "ostao" je bez osam 110 kV trafo-stanica, ali već u subotu i nedjelju u pogon je vraćeno njih sedam, a u ponedjeljak još jedna i to ona u Doboju.

"Praktično nismo imali velikih problema u snadbijevanju, zahvaljujući, prije svega, našim ljudima na terenu koji su sve vrijeme bili pripravni. Štete je bilo u Doboju i u Tuzli, a bilo je štete i na 400 kV dalekovodima. Bitno je da smo imali dvosmjerno napajanje osim dijela Lopara", kazao je Žarić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije